PREMIILE NAȚIONALE eTwinning din REPUBLICA MOLDOVA
Proiectul eurpean eTwinning „S.T.E.A.M. Challenges” implemental în colaborare cu cadre didactice din Republica Moldova (Adriana Bujag) a fost premiat în cadul Concursului ”Proiecte eTwinning. Inovație și Colaborare, ediția 2022” din Republica Moldova.
Acesta a ocupat locul al II – lea la categoria învățământ prima.
Acest proiect a fost implement în multe clase din cadrul colegiului, fiind implicate 6 cadre didactice din învățământul primar, Claudia Bejinaru, Alexandra Lecoiu, Mărioara Radu, Isabella Ciovlică, Adriana Manole, Alexandra Miricioiu, formându-se o echipă puternică.
https://padlet.com/miricioiu/4t51lzwby4t4lqc2
Același proiect a obținut și 7 Certificate Naționale de Calitate.
Campania „15 ani de eTwinning în România”
Centrul Național eTwinning din România a propus eTwinnerilor, elevi și cadre didactice, Campania „15 ani de eTwinning în România”.
În cadrul acestei campanii, elevii clasei 3A au participat la competiția pentru elevi, sub coordonarea doamnei învățător Carmen Alexandra Miricioiu, ambasador european eTwinning. Au creat două videoclipuri, de tip testimonial, prin care au descris experiența în proiectele eTwinning. Acestea au fost premiate cu numeroase și tare interesate produse promoționale eTwinning.
https://etwinning.ro/rezultate-campania-nationala-15-ani-de-etwinning/
CERTIFICATUL DE ȘCOALĂ ETWINNING
Recunoaștere a rezultatelor obținute de școli în cadrul eTwinning
În semn de recunoaștere a activității eTwinning depuse la nivel de școală, se acordă o nouă distincție, Certificatul de Școală eTwinning, în urma unui proces de evaluare.
Statutul de Școală eTwinning a fost atins în urma parcurgerii unui traiect de dezvoltare, cu etape care pot fi evaluate obiectiv. Nu este o competiție, ci un proces de evoluție.
https://www.etwinning.net/ro/pub/highlights/the-etwinning-school-label—.htm
CÂȘTIGĂTORI PREMIILE NAȚIONALE ETWINNING 2018
Institutul de Științe ale Educației, Centrul Național eTwinning, a organizat în perioada 7 – 8 decembrie 2018, în București, Conferința Națională eTwinning 2018, în cadrul căreia a avut loc ceremonia de premiere a celor mai bune proiecte eTwinning înscrise în competiție. Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediție, a reunit peste 130 de personalități publice din sectorul educațional românesc, cadre didactice premiate, ambasadori eTwinning, directori de școli și cercetători.
Din cele 91 de proiecte evaluate de ambasadorii eTwinning și de evaluatorii externi au fost selectate și premiate cele mai bune 29 de proiecte, care s-au remarcat atât prin rezultate excelente, cât și printr-o bună colaborare între parteneri. (preluat – https://etwinning.ro/castigatori-premiile-nationale-etwinning-2018/)
Categoria învățământ primar
Premiul I – Let’s discover space (prof. Alexandra Miricioiu, și prof. Radu Florentina, Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”, Târgoviște)
CONCURSUL CALENDARULUI ETWINNING
Calendar eTwinning 2023
Echipa Colegiului Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” a reprezezintă luna octombrie. https://ambasadoriietwinningromani.weebly.com/calendarul-etwinning-2023.html?fbclid=IwAR0MDsGhpKjl4dMr1ghk-1rwcQ4dS0CDep_8BiFyrQspsUDmnBihzKWE8hc
Calendar eTwinning 2021
Echipa Colegiului Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” a reprezentat luna iulie și coperta calendarului.
https://ambasadoriietwinningromani.weebly.com/calendarul-etwinning-2021.html
Calendarul eTwinning 2018
Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” a reprezentat lunile februarie și aprilie.
https://ambasadoriietwinningromani.weebly.com/calendarul-etwinning-2018.html
Calendarul eTwinning 2017
Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” a reprezentat luna august.
https://ambasadoriietwinningromani.weebly.com/uploads/8/3/0/9/8309910/calendar_etwinning_2017.pdf
ETWINNING ÎN PRESA LOCALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ
https://www.gazetadambovitei.ro/top-stiri/meet-and-code-pe-drumul-spre-programare-la-colegiul-national-constantin-cantacuzino-din-targoviste/
http://colegiul-cantacuzino.blogspot.com/2018/
http://colegiul-cantacuzino.blogspot.com/2019/11/9-certificate-europene-de-calitate-eql.html
https://www.gazetadambovitei.ro/educatie/elevii-colegiului-national-constantin-cantacuzino-au-invatat-despre-corpurile-ceresti-in-cadrul-unui-proiect-etwinning/?fbclid=IwAR1e6q0kn-E13SGZya5xipAveCP2nvV1uD_j_mLGKwCt0YqF8BA6rRAy5_I
http://s9.ro/r1c (pagina 83)
http://s9.ro/12t8 (pagina 42)
Campania de primăvară pentru elevi
Elevii clasei 3B, coorodonați de doamna profesor pentru învățământul primar Alexandra Miricioiu, au participat la competiția Campania de primăvară pentru elevi „Bine ai venit, primăvară!”
În acest sens, micii eTwinneri au prezentat partenerilor din proiectele eTwinning în care sunt implicați elemente ce țin de tradiția debutului primăverii – Marțișorul la români (https://www.youtube.com/watch?v=2rzAsJE-1TA&t=19s) și s-au înscris în competiție cu materiale creative, prin intermediul cărora au prezenta sărbătoarea (scurte compuneri, cărți postale, felicitări, desene, mărțișoare lucrate manual, poezii).
În cadrul campaniei au fost primite 98 de aplicații pentru competiția dedicată elevilor și preșcolarilor. Evaluarea aplicațiilor a fost realizată de către membrii Centrului Național eTwinning România, Institutul de Științe ale Educației. La categoria învățământ primar, produsele elevilor clasei 3B s-au remarcat prin relevanța activității în raport cu specificul eTwinning, implicarea elevilor, creativitatea, caracterul colaborativ al activității, originalitatea produsului, obținând primul loc (http://etwinning.ro/rezultatele-campaniei-de-primavara/).
Acesția vor fi premiați cu materiale promoţionale eTwinning pentru fiecare copil/elev implicat și pentru cadrul didactic coordonator.
Seminar Internațional de contact pentru cadre didactice din domeniul VET, 26-28.10.2023, Madrid, Spania
În perioada 26-28 octombrie 2023, prof. înv. primar Carmen Alexandra MIRICIOIU a participat la seminar internațional de contact dedicat cadrelor didactice din domeniul V.E.T. „Focusing on innovation in V.E.T.”, organizat de către centrul național eTwinning din Spania.
Pe parcursul celor trei trei zile intense de formare a participat la numeroase activități utile cunoașterii platformei E.S.E.P., scrierii și implementării de proiecte eTwinning, inovării în domeniul VET prin integrarea învățării prin proiecte și prin integrarea aplicațiilor digitale în activitatea didactică.
A dorit să participe la acest seminar de contact, deoarece și-a propus să-și dezvolte competențele de scriere şi implementare de proiecte eTwinning, astfel putând să le aducă în activitatea învățătorilor și educatorilor în curs de formare. Și-a dezvoltat competențele în cadrul seminarul prin multitudinea de aplicații exersate, informații descoperite și prin scrierea proiectului „Eco-Designeri”. Pe baza competențelor dezvoltate, a continuat acasă cu participarea la scrierea unui proiect ce vizează starea de bine.
„Personal, am dorit un REFRESH și l-am obținut. Mă simt reconectată cu acest „microb”.” Prof. înv. primar Carmen Alexandra MIRICIOIU
Proiecte implementate
eTwinning_S.T.E.A.M. challenges_2021-2022
eTwinning_Eficienta evaluarii determina succesul invatarii_2021-2022
eTwinning_Paxi_(S)TEAM_RETURNS_2019
eTwinning_Universe, new frontiers_2018 – 2019
eTwinning_Stars across Europe_2018 – 2019
eTwinning_Universe, new frontiers_2018 – 2019
eTwinning_Women_in_science_2017-2018
eTwinning_Une_monde_meilleur_2017
eTwinning_The_UNIVERSE_2017-2018
eTwinning_The weather in our lives_2017-2018
eTwinning_Sarbatorim_eTwinning_prin_proiecte_de _succes_2017
eTwinning_Multilingual_Poetry_2016
eTwinning_Medieval_national_heroes_2016-2017
eTwinning_Lightening moments_2017-2018
eTwinning_Let’s_discover_space_2017-2018
eTwinning_Let’s celebrate Europe in music_2016
eTwinning_Improving teaching process by innovative methods and parents collaboration_2017
eTwinning_Four_seasons_Four_countries_2016
eTwinning_EUROSTRONOMIA_2017-2020
eTwinning_European Day of Languages_2016
eTwinning_eTwinning Multilateral Seminar Lisbon_2017
eTwinning_eTwinning and Me-Growing up together_2015
eTwinning_Art Nouveau-Art Renouveau_2016-2017
eTwinning_Amis à travers les contes de l’enfance_2015-2016